Pavalgyti, paskanauti, pasmaguriauti, pasimėgauti...maistas, maistas ir dar kartą maistas!
Valgymas lygu mėgavimasis – neatsiejamas duetas, valgyti dviese trise keturiese, tik jokiu būdu ne vienai. Negaliu pakęsti valgymo, kai esu viena, tada maistas netenka pusę savo skonio, o gal net ir daugiau. Valgyti lėtai, valgyti su meile, valgyti skanų maistą ir nepamiršti taisyklės, jog paprastume slypimi genialumas.
Taip, labai gerai supratote, turiu tokią mažą aistrą maistui.
O Paryžiuje yra tokia vieta, kuri mano įsivaizdavimuose prilygsta rojuj, kuri yra tokia nepasiekiama paprastam mirtingajam ir tokia paslaptinga, nes duris praveria 2 valandą nakties, o užsidaro ryte. Kur veiksmas vyksta tada, kai mes visi ramiai miegame savo šiltuose pataluose, kažkur tarsi skruzdėlyne zuja prekybininkai bei pirkėjai atstovaujantys mažesnius miesto turgus, restoranus, prekybos centrus... kur produktų šviežumas ir gausumas apakina akis, užkariauja juslės mažiausius receptorius, o garsai, aš taip tikiu, priverčia slysti žemei iš po kojų ir galiausiai prie viso to gali prisiliesti, ragauti, įsilieti. Ši vieta, kuri užima 232 hektarus, pateikia 1,5 milijono tonų produkcijos ir yra laikoma didžiausiu pasaulyje maisto turgumi, vadinasi Marché International de Rungis. Jame galime rasti mėsos gaminius, pieno produkciją, jūrų gėrybes bei daržoves ir žinoma gėles.
1969 metais turgus buvo perkeltas iš Paryžiaus centro, Les Halles, į priemiestį, kuriame jis galėjo plėstis kiek panorėjęs ir dar labiau patenkinti visus rinkos poreikius.
Patekti paprastiesiems kaip mes nėra taip paprasta. Yra siūlomas ekskursijos moksleiviams, įmonių darbuotojoms ir mums, mirtingiesiems, tačiau bet vis dėl to, reikia surinkti grupę, mažiausiai 25 aistruolius pasiryžusius sumokėti 80 eurų, už visą tai ir pusryčius, patiektus naudojant produktus gautus tiesiai iš tiekėjų, šviežutėlius, skanutėlius...
Nuotraukų šaltinis
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą